beterveilig.nl

Tips om spinnen buiten het huis te houden

Geplaatst op

Het is inmiddels weer herfst: het moment dat de spinnen het koud krijgen en de warmte op gaan zoeken. Het vinden van achtbenige ‘vrienden’ in je huis kan erg vervelend zijn, vooral als je geen fan bent van insecten. Je kunt spinnen buiten houden door het toepassen van natuurlijke remedies zoals azijn en essentiële oliën. Het onderhouden van een schoon, goed afgesloten huis kan ook voorkomen dat spinnen zich in jouw ruimte vestigen. Met de juiste aanpak kan je spinnen gemakkelijk en effectief uit je huis houden.

De standaard schoonmaak

Maak je huis wekelijks schoon om stof, vuil en puin te verwijderen. Het schoonhouden van je huis zorgt ervoor dat er geen stukken voedsel op je vloer liggen die spinnen kunnen aantrekken. Stof en vuil in de hoeken van de kamers kan ook dienen als een geweldige schuilplaats voor spinnen, dus zorg ervoor dat je deze plekken regelmatig schoonveegt of stofzuigt. Reinig vensterbanken en kozijnen eenmaal per week, of dagelijks, om te voorkomen dat zich spinnenwebben vormen. Ook het tapijt reinigen is zeer belangrijk. Je kunt ook een natuurlijke azijn of etherische oliespray aanbrengen als onderdeel van je wekelijkse reiniging om spinnen op afstand te houden.

Kamerplanten

Controleer kamerplanten op spinnen. Spinnen kunnen zich verstoppen in de bladeren van kamerplanten en spinnenwebben in de planten. Zorg ervoor dat je regelmatig kamerplanten controleert op spinnen en verwijder ze. Je kunt ook een natuurlijk plaagbestrijdingsmiddel op de plant spuiten, zoals een witte azijn of etherische oliespray. Een andere optie is om een spray te maken van 1 tot 2 theelepels (4,9 tot 9,9 ml) diatomeeënaardepoeder en 2 tot 4 kopjes (470 tot 950 ml) water en deze op je planten aan te brengen om spinnen op afstand te houden.

Verwijder spinnenwebben

Verwijder eventuele spinnenwebben in je huis. Als je spinnenwebben in de dakspar, hoeken of op raamkozijnen ziet, gebruik dan een doek om ze weg te vegen en weg te gooien. Dit voorkomt dat spinnen op het web leven en permanent in je huis gaan wonen. Houd ramen en deuren naar buiten gesloten zodat spinnen niet de kans krijgen om naar binnen te komen.

Neem een kat

Je kunt ook nog overwegen om een kat te nemen. Katten jagen en eten spinnen, en dienen als een goed afschrikmiddel om te voorkomen dat spinnen naar binnen komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden