Een vraag die veel huiseigenaren aan zichzelf stellen is wanneer en waarom ze hun sloten moeten verwisselen. Zelfs als de sloten in je huis veilig zijn, kunnen er verschillende omstandigheden zijn waarin je onmiddellijk contact moet opnemen met een slotenmaker om je sloten te laten vervangen. Lees hieronder meer over de redenen waarom je de sloten van jouw huis moet vervangen.

1. Je hebt je sleutels verloren

Dit moment van verwarring hebben we allemaal meegemaakt. “Ik had kunnen zweren dat ik de sleutels net nog had!’’ Soms heeft het verhaal een happy end en vindt je de sleutels terug, maar helaas blijven ze vaak verloren. In plaats van je zorgen te maken over wie jouw sleutels heeft gevonden en wat ze ermee zouden kunnen doen, is het nu een goed moment om de sloten te vervangen. Met behulp van een professionele slotenmaker verloopt het proces snel en eenvoudig. Bovendien kunt je er zeker van zijn dat jouw huis weer veilig is.

2. Je bent verhuist naar een nieuw huis

Je hebt de overeenkomst ondertekend en bent nu de trotse eigenaar van een huis! Gefeliciteerd! Als nieuwe huiseigenaar zou een van de eerste en belangrijkste taken op de lijst het vervangen van de sloten moeten zijn. Zelfs als je de toezegging hebt gekregen dat je de enige set sleutels voor het huis hebt gekregen, wil je ervoor zorgen dat er geen kans is dat de vorige huiseigenaren of hun relaties een manier hebben om in jouw huis te komen.

3. Je bent gescheiden

Als je een break-up gehad hebt is het een goed idee zijn om de sloten te laten veranderen. In het heetst van de strijd is het mogelijk dat mensen met wie we je ooit close was, proberen naar binnen te komen om je spullen te vernielen of stelen.

4. Je hebt een inbraak of poging tot inbraak meegemaakt

Het is natuurlijk logisch dat jij je sloten vervangt als er ooit geprobeerd is om in te breken in jouw huis. De kans bestaat dat jouw huis willekeurig werd uitgekozen, maar toch is het nu een goed moment om voorzorgsmaatregelen te nemen voor het geval de inbreker terugkeert.

5. Je hebt je sleutel aan iemand uitgeleend

Als jij je sleutel hebt uitgeleend aan een reparateur, dienstverlener of zelfs de verhuurder en de sleutel nooit meer van hen hebt teruggekregen, is het verstandig om de sloten uit voorzorg te vervangen. Het is mogelijk dat ze gewoon vergeten zijn om de sleutel terug te geven, maar het zal je extra rust geven als niemand zomaar in je huis kan.

6. Je kind heeft een sleutel verloren of deze uitgeleend aan een vriend

Soms geef je de huissleutel aan je kind zodat hij in het huis kan als jij weg bent. Het kan zijn dat deze sleutel vervolgens weer aan iemand anders is gegeven of kwijtgeraakt. In deze situaties is het een goed idee om de sloten te vervangen.

7. De sloten zijn versleten

Zelfs de veiligste sloten worden na verloop van tijd oud. Met de jaren worden sloten een beetje stroef en moeilijker te bedienen. Als je vindt dat het een beetje moeite kost om de deur te openen, is het een goed idee om een afspraak te maken met jouw slotenmaker.

8. Je hebt de sloten al lang niet meer veranderd

Last but not least is het slim om jouw sloten om de zoveel tijd te verwisselen, zelfs als je nog geen van de bovengenoemde situaties hebt meegemaakt. Het kan een kans zijn om te profiteren van eventuele nieuwe technologische ontwikkelingen of om gewoon wat gemoedsrust te krijgen dat jouw huis veilig is.