beterveilig.nl

5 tips ter voorkoming van woninginbraak tijdens de vakantie

Geplaatst op

De zomervakantie komt eraan en veel mensen zijn daarom niet thuis. Dit is dan ook één van de favoriete periodes voor inbrekers om in te breken. Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen, maar met onze tips kunt u de kans wel flink verkleinen.

1.      Sociale controle

Breng een bekende op de hoogte dat u op vakantie gaat en vraag diegene uw post op te ruimen en om eventueel de luxaflex of gordijnen ’s avonds te sluiten en ‘s ochtends weer te openen. Zo ziet het huis er bewoond uit en zullen inbrekers niet direct doorhebben dat u op vakantie bent.

2.      Laat uw huis iets rommelig ogen

Het is heerlijk om na de vakantie thuis te komen in een opgeruimd en schoon huis. Het zal de inbreker echter opvallen dat het huis te netjes is. Laat wat kopjes staan, laat schoenen in de gang staan en leg wat kranten en folders op de tafel. Rondslingerende spullen laten een teken van leven zien.

3.      Gebruik een tijdsschakelaar

Installeer een tijdschakelaar op uw verlichting en stel deze in op de tijden dat uw lampen normaliter aanstaan. Een inbreker zal minder snel doorhebben dat u op vakantie bent.

4.      Zet niets op internet

Hoe verleidelijk het ook is om uw vakantieplannen en vakantiekiekjes tijdens uw vakantie te delen op social media: doe het niet!  Ook inbrekers zitten op social media en weten hierdoor dat de weg vrij is om een ongewenst bezoek aan uw woning te brengen. Deel daarom de vakantiefoto’s pas na terugkomst. Let daarnaast ook op met het inspreken van de voicemail en met de automatische antwoord van uw e-mail.

5.      Controleer alle sloten

Controleer voordat u op vakantie gaat of alle sloten goed sluiten. Zorg er ook voor dat u goed hang- en sluitwerk hebt volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Slotenmaker Expert geeft u graag advies over de beveiliging van uw huis. 1, 2, 3 Slotenservice geeft u graag advies over de beveiliging van uw huis. Lees verder op: 4-locks.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden