beterveilig.nl

Zeker wonen met een geluidsisolatie plafond

Geplaatst op

Het is van het grootste belang dat je zeker kunt wonen in je woning. Veel mensen maken zich soms zorgen over de veiligheid in een woning. Dit is echter allemaal te voorkomen met voldoende preventieve middelen. Een van die middelen is een geluidsisolatie plafond. Niet alleen kijken we naar de veiligheid, maar ook naar het comfort van je woning. Beide doelen zijn zo gehaald met dit plafond. Ontdek hoe het in elkaar zit, door snel verder te lezen!

Zekerheid in huis

Met de hulp van een geluidsisolatie plafond zul je veel zekerder wonen in je woning. Hoe kan dit? Ten eerste heeft te maken met comfort, want wanneer jij wat lawaai maakt zullen de buren daar niet snel veel last van hebben. Dit is ook een vorm van zekerheid hebben dat je geen overlast veroorzaakt. Het tweede ding wat samenhangt met een isoleren plafond is dat je een brandvertragend plafond hebt hieraan. De brandklasse van de spray die op het plafond gemaakt wordt door de experts is: B-s1.d0. Dit is een officiële classificatie die concreet inhoudt dat het materiaal zeer moeilijke brandbaar is. In die zin draagt het niet bij aan een eventuele brand. Nog concreter zou je kunnen zeggen dat het brandwerend is en brandvertragend. 

Betere akoestiek

Door te werken met een akoestisch isolatie plafond is het mogelijk om een kamer een betere klank te geven. Dit kan heel fijn zijn als je een gesprek voert met iemand, je stem galmt dan niet zo. In een kamer met twee mensen is het niet erg, maar bijvoorbeeld in een restaurant wordt het al een heel andere zaak. Ondernemers zijn dan erg gebaat bij een isolatie plafond.

Een andere leuke eigenschap van zo’n plafond is dat je een kamer ook een muzikale klanken kunt geven. Daar bedoelen we mee dat ongewenste echo’s verdwijnen waardoor thuisopnames, of zelfs opnames in een professionele studio, veel beter lukken. Zo’n plafond is een belangrijk onderdeel van het opnameproces.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden