beterveilig.nl

Welke steiger heb ik nodig?

Geplaatst op

Er zijn verschillende soorten steigers te huur, deze hebben allemaal hun eigen sterke punten. Weet je nog niet of je een kamer-, rol- of vouwsteiger nodig hebt? Bekijk hieronder de verschillende soorten steigers en de voordelen die deze producten bieden.

Kamersteiger

Een kamersteiger is extra smal en past eenvoudig door een deuropening. Wanneer je opbouwstukken plaatst, kan je de kamersteiger tot 6 meter hoog gebruiken.

De kamersteiger is vanwege de compactheid ideaal voor klussen in kleine ruimtes zoals een binnenshuis en in kleine stegen.

Rolsteiger

Rolsteigers bieden de flexibiliteit om je snel te verplaatsen en door de wieltjes op de rem te zetten heb je een stabiel platform om op te werken.

Doordat je een rolsteiger snel kunt verplaatsen, wordt deze vaak gebruikt bij schilderwerk aan buitengevels en het aanbrengen van (kerst)verlichting.

Vouwsteiger

Bij korte bouw- of onderhoudswerkzaamheden wordt vaak gebruik gemaakt van een vouwsteiger. De vouwsteiger kun je snel op locatie uitvouwen en opbouwen. Vervolgens kun je hem ook weer snel afbreken en opvouwen.

Het platform van de vouwsteiger is aanzienlijk veiliger en stabieler dan wanneer er gebruik gemaakt wordt van een ladder.

Steiger accessoires

Wil je er voor zorgen dat je bouwsteiger extra veilig of droog is, dan kan je deze ook voorzien van diverse extra accessoires. Waaronder onderstaande:

  • Kantplanken: deze stevige planken bevestig je langs de lange zijde zodat je bij deze opstaande rand niet snel naast het platform zult stappen.
  • Voorloopleuningen: de voorloopleuning bevestig je ook langs de lange zijde. Deze leuning biedt houvast op armhoogte, hierdoor blijf je makkelijk in balans en kun je jezelf makkelijker opvangen wanneer je valt.
  • Doorwerktenten: bij regen kan het lastig worden om te blijven klussen. De doorwerktent overkapt de steiger en zorgt ervoor dat jijzelf en de materialen relatief droog blijven.

Neem voor alle steigers en accessoires ook eens een kijkje in de webshop van Steigerverkoop.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden