beterveilig.nl

Waarom kiezen voor virtualisatie?

Geplaatst op

“Veilig vanuit huis werken in de cloud”. Thuiswerken wordt steeds populairder, het aantal mensen dat thuis werkt is de laatste vijf jaar zelfs met 300.000 toegenomen. Hoewel thuiswerken populair is, moeten bedrijfsgegevens wel veilig vanuit huis geopend kunnen worden en goed beschermd opgeslagen zijn op een virtuele server. Een hoofdpijndossier voor veel bedrijven. Daarom leggen we in dit blogbericht uit waarom u juist nu moet kiezen voor virtualisatie.

Wat is virtualisatie?

Laten we beginnen met uit te leggen wat virtualisatie is: bij virtualisatie wordt het besturingssysteem niet meer op de hardware (computer of server) zelf gedraaid, maar wordt het losgekoppeld en geplaatst op een of meerdere virtuele servers. Met behulp van bepaalde software zijn bestanden en programma’s dan gewoon vanaf iedere computer te gebruiken.

De voordelen

Het grote voordeel van virtualisatie is kostenbesparing. Door toepassingen te virtualiseren wordt alles centraal opgeslagen en beheerd, waardoor aanschaf-, beheer- en onderhoudskosten afnemen. Het beheer van computers, servers en opslag kost minder tijd, er bestaat grote flexibiliteit doordat desktops en servers overal bereikbaar zijn en gegevens zijn altijd eenvoudig terug te halen met een back-up.

Veiligheid

De veiligheid van een virtuele desktop of server wordt nog wel eens in twijfel getrokken, maar virtuele servers zijn centraal te beveiligen waardoor het mogelijk is om bedrijfsgegevens veilig en goed beschermd op te slaan. Thuiswerken wordt daardoor niet alleen voor werknemers interessant, maar ook voor werkgevers!

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden