beterveilig.nl

Veiliger wonen, niet moeilijk met een ontkalker

Geplaatst op

Het gaat om de hele simpele vraag vandaag: werken ontkalkers? Lees snel verder en ontdek hoe het zit. 

Werkt een waterontharder /-ontkalker? 

Als je hard water hebt dat een ravage aanricht in je sanitair, minerale aanslag achterlaat op je oppervlakken, of een nare film achterlaat op je vaat, kan een ontkalker dan helpen?

Als er residu op je aanrechtblad achterblijft ondanks dat je het voortdurend schoonveegt, er een film op je vaat zit, en je douche niet schoon lijkt te blijven, is de kans groot dat je aanzienlijke mineralen in je H2O heeft. En hard water is niet alleen esthetisch vervelend, het kan ook je leidingen verstoppen en de efficiëntie en levensduur van wasmachines en vaatwassers aanzienlijk verminderen. 

Wat is hard water?

Hard water is water dat vol zit met mineralen. Als het grondwater over rotsen en door de grond loopt, neemt het kleine minerale deeltjes zoals magnesium en calcium op. De opgeloste mineralen zijn de bron van de hardheid van het water. Als je het aanrecht schoonveegt en je ziet watervlekken nadat het is opgedroogd, dan heb je te maken met minerale resten of afzettingen van je kraanwater. 

Met hard water krijg je minder schuim van wasmiddelen, zeep en bad- en doucheproducten omdat de mineralen interfereren met de natriumzouten in de zeepproducten en het schuimen belemmeren. En wie wil er nu in bad zonder bubbels? 

Een waterontharder met zout

Dezelfde reactie breekt de natriumzouten af tot calcium- en magnesiumzouten, wat zeepschuim is, en het is dezelfde stof die je kleren stijf laat aanvoelen (eigenlijk opgedroogd zeepschuim – jakkes) en een vies aanvoelende film achterlaat op de vaat, het haar en de huid. 

Hard water laat ook minerale afzettingen achter in leidingen, kan verwarmings- en koelsystemen verstoren, en kan de levensduur van je wasmachine, vaatwasser, en elk ander apparaat dat water gebruikt aanzienlijk verkorten.

We raden je echter aan geen waterontharder met zout aan te schaffen. Neem in plaats daarvan een die werkt met magnetische straling! Dat is echt de beste waterontharder!

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden