beterveilig.nl

Veiliger en voordeliger wonen

Geplaatst op

We nemen in deze blog met je door hoe het precies zit met waterontharder en de mogelijkheid om geld te besparen met dit ding.

In deze blog gaan we je vertellen hoe je veiliger en voordeliger kunt wonen. We willen je graag mee op reis nemen door de wereld van de waterontharder. Hoe zit dit precies?
Een waterontharder kopen is een goede manier om te besparen op de energiekosten. Maar hoe kan dat dan? Lees snel verder in deze blog om het te ontdekken.

De werking van een waterontharder

Er zijn meerdere manieren om te werken met een waterontharder. Een van die manieren is door te kiezen voor een ionische waterontharder. Dat is een apparaat waar een zoutreservoir bij komt kijken. Uiteindelijk is dit een niet zo ecologische investering, omdat het zout in het water terechtkomt. Dat zoete water (oppervlakte water) is een belangrijke voorwaarde voor dierlijk en plantaardig leven. Je ziet dan dat het verzilt, waardoor het niet meer als drinkwater gebruikt kan worden. Om dit te voorkomen kun je gebruikmaken van een andere waterontharder: de magnetische waterontharder.

Hoe werkt een magnetische waterontharder?

Een magnetische waterontharder werkt heel gemakkelijk. De magneten in het ding bestralen het water. Dit zorgt ervoor dat kalk in het water blijft zitten, maar zich niet als kalkaanslag gaat afzetten in apparaten waar water doorheen gaat. Ook blijven douchecabines en -wanden een stuk netter wanneer je gebruikmaakt van een magnetische waterontharder. Je zult zien dat je stroomverbruik naar beneden gaat. Een apparaat waar geen kalkaanslag in zit zal veel meer stroom verbruiken als een apparaat waar het wel in zit. Ook gaan wasmachines en vaatwassers langer mee als er geen kalkaanslag in zit. Dan wil je natuurlijk helemaal een waterontharder aanschaffen. Zo zul je ook niet zo snel een apparaat hebben dat oververhit raakt waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan.

Conclusie

Om duurzamer, veiliger en voordeliger te kunnen woning is het onze tip om zeker een magnetische waterontharder te overwegen. Je kunt gemakkelijk zo’n ding op de waterleiding zetten, het kost nauwelijks moeite en de resultaten die je ermee kunt behalen zijn geweldig.
Wil je er meer over weten, kijk dan eens op de website: waterontharder4u.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden