beterveilig.nl

Veilige vloeren voor thuis

Geplaatst op

De ene vloer is de andere niet en je hebt een gradatie qua veiligheid als het gaat over vloeren. Bijvoorbeeld brandveiligheid of veiligheid in relatie tot hygiëne. Wij nemen een aantal vloeren met je door om ze eens door te lichten als het gaat over de veiligheid. Natuurlijk is veiligheid van veel meer factoren afhankelijk. Daarom is het erg belangrijk om waar je iets kunt doen aan de veiligheid thuis ook dit niet na te laten. Zo is erg slim om melders te hangen in je woning. Die bijvoorbeeld rook en koolmonoxide detecteren. Zorg ook voor veiligheidsstopcontacten zodat kinderen er geen spelden in kunnen drukken. Voor meer veiligheidstips willen we je graag doorverwijzen naar onze andere blogs.

Robuuste, stijlvolle vloeren 

En veilig interieur begint natuurlijk bij de basis. En de basis van elk interieur is de vloer. Dit laatste is niet alleen het geval wanneer bespreken over de visuele aspecten van een interieur, maar ook als het gaat over het materiaal waar de vloer van gemaakt is. Wil je een brandveilige vloer die ook heel gemakkelijk schoon te maken is? Ga dan voor een vloer van vloertegels. Het keramiek is natuurlijk superbrandveilig en je kunt met een dweil er overheen. In vergelijking tot een houten vloer zijn dit al twee pluspunten.

Wanneer we spreken over hygiëne, dan komt een andere vloer ook in gedachten: de gietvloer gemaakt van kunststof die goed tegen water en schoonmaakmiddelen kan. 

De vloer is ontstaan in de industriële setting en heeft daar heel wat te verduren gehad, zich bewezen en later is hij populair geworden bij hippe mensen. 

Zowel de vloer van vloertegels als de gietvloer is zeer robuust en stijlvol te noemen.

Welke stijl kies ik bij mijn vloer?

Vaak roept in design het een het ander op. Wanneer je dus een gietvloer laat plaatsen, dan kan het maar zo zijn dat je al in een eerder stadium bedacht hebt om te gaan voor een industrieel design. Dat past natuurlijk erg goed bij de gietvloer omdat deze zeer industrieel te noemen is. We zagen de vloer in fabrieken, ziekenhuizen en laboratoria. Later is ook de residentiële context omgegaan en zien we deze in huizen terugkomen. Een stijl die helemaal niets te maken heeft met de industriële stijl, is de Scandinavische stijl met het lichte kleurenpalet. Een gietvloer past daar natuurlijk perfect bij aangezien deze ook in alle kleuren en dus ook in lichte tinten verkrijgbaar is.

Kijk gewoon goed rond en kies de mooiste vloer uit. 

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden