beterveilig.nl

Veilig omgaan met pallets: 3 praktische tips

Geplaatst op

Pallets worden in bijna alle magazijnen gebruikt. De logistieke sector is afhankelijk van het gebruik van transportpallets. Jaarlijks worden er miljoenen pallets gebruikt in Nederland. We kunnen dus concluderen dat pallets onmisbaar zijn in het logistieke proces, maar hoe zorg je ervoor als bedrijf dat je je pallets zo lang mogelijk kan blijven gebruiken? Wij geven je 3 praktische tips om je pallets zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Bewaar pallets op een droge plek

Veel bedrijven kiezen ervoor om de pallets buiten op te slaan. Het nadeel hiervan is dat houten pallets regenwater absorberen, waardoor ze kunnen gaan schimmelen en dus sneller kapotgaan. Verder worden houten pallets door regenwater steeds zwaarder, wat nadelig is voor het brandstofgebruik tijdens het verplaatsen van deze pallets. Ook zijn natte pallets gevaarlijk wanneer deze naar binnen worden gebracht, omdat deze gladde sporen achterlaat. Dit verhoogt de kans op uitglijdende personeelsleden, wat voor ongevallen kan zorgen. Gebruik van natte pallets gaat tevens ten koste van een hygiënische werkomgeving. Zorg daarom voor gebruik van droge pallets om de hygiëne en veiligheid van uw bedrijf en personeel te waarborgen.

Ga voorzichtig om met de pallets

Let erop dat je personeel ook veilig om gaat met de pallets. In magazijnen wil het werktempo vaak erg hoog liggen, waarbij pallets haastig en onvoorzichtig worden verplaatst, wat de kans op kapotte pallets vergroot. Dit verlaagt de levensduur van een pallet aanzienlijk. Het is natuurlijk mogelijk om de pallets re repareren, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee. Zorg er dus voor dat alle magazijnmedewerkers goed geïnformeerd zijn en breng ze alle benodigde kennis toe.

Verzamel kapotte pallets en laat deze repareren

Als je als bedrijf gebroken pallets hebt, gooi ze dan niet weg! Deze pallets kunnen opnieuw worden gerepareerd door een lokaal palletbedrijf in uw regio. De kosten voor de reparatie zijn veel lager dan wanneer u nieuwe pallets bestelt. Wilt u de gebroken pallets weggooien? Laat ze dan ophalen door een palletbedrijf. Een palletbedrijf haalt de pallets gratis op en gerecycled deze.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden