beterveilig.nl

Tips voor het veilig en efficiënt verhuizen

Geplaatst op

Een verhuizing is voor veel mensen een periode van chaos en stress, terwijl dat ook te voorkomen is. Met een goede voorbereiding vermijdt je stress en verklein je de kans op letsel, materiële schade of diefstal. Wij geven je 3 tips waarmee je efficiënt en veilig gaat verhuizen.

Regel op tijd betrouwbare hulp bij je verhuizing

Wil je dat vrienden en familie helpen bij de verhuizing? Vraag ze dan op tijd om hulp, ze kunnen deze dag dan voor je vrij houden. Bedenk je ook van te voren hoeveel hulp je nodig hebt. Je kunt beter te veel mensen hebben dan te weinig.

Waarschijnlijk kun je ook hulp van professionals en een verhuiswagen gebruiken. Vraag ruim van te voren offertes van verhuisbedrijven aan en vergelijk de kosten. Kies voor een verhuisbedrijf waarbij je inboedel tijdens het transport verzekerd is. Dan weet je zeker dat eventuele schade gecompenseerd wordt.

Heb je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Eindhoven nodig? Neem eens een kijkje op de website van Verhuizen Doen We Samen. Hier kun je kiezen hoeveel professionele verhuizers en welke materialen je huurt. Bovendien zijn je spullen tijdens het transport verzekerd.

Pak efficiënt in

De manier van inpakken beïnvloed je kans op schade. Gebruik daarom de onderstaande richtlijnen, zodat je efficiënt kunt inpakken en uitpakken.

  • Richt op de begane grond een ruimte in waar je ingepakte dozen kwijt kunt, dit voorkomt dat je alles op de dag van de verhuizing nog naar beneden moet slepen.
  • Houd breekbare spullen apart en verpak deze in beschermende noppenfolie of andere dempende materialen.
  • Zorg dat je de spullen per ruimte in dozen verpakt. Dit zorgt ervoor dat je deze straks in je nieuwe woning eenvoudig en efficiënt kunt uitpakken.
  • Verdeel zware spullen over meerdere dozen en plaats lichte dingen bovenop. Zo verdeel je het gewicht en kun je iedere door eenvoudig tillen.

Geef je verhuizing op tijd door

Zorg ervoor dat je op tijd begint met het doorgeven van je verhuizing. Natuurlijk stel je vrienden en familie op de hoogte dat je gaat verhuizen, maar het is ook belangrijk om je verhuizing door te geven bij de gemeente en nutsbedrijven, zoals Nuon, Essent, Eneco en/of Vitens.

Bij de gemeente kun je verhuizing niet met terugwerkende kracht doorgeven. Zorg er daarom voor dat je uiterlijk binnen 3 dagen na de verhuizing bij je gemeente langs gaat, of geef je verhuizing van tevoren door. Ben je te laat, dan riskeer je een boete.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden