beterveilig.nl

Sleutels bijmaken, hoe werkt dat?

Geplaatst op

Gezinsuitbreiding, diefstal, verhuur, kantoormedewerkers. Wat hebben deze dingen met elkaar te maken? Ze hebben allemaal te maken met sleutels. Eén sleutel is niet genoeg voor een slot, en er zijn tal van redenen waarom er meerdere sleutels nodig zijn om een slot te openen. Er zullen dus soms sleutels bij gemaakt moeten worden. Hoe werkt dit, wat zijn de regels en waar kan je sleutels bij laten maken? Je leest het hier!

Sleutels bijmaken

In principe is heel eenvoudig om sleutels bij te laten maken. Een sleutelservice of slotenmaker heeft vaak een grote collectie sleutels. Je kunt dus zo bij een sleutelservice of slotenmaker binnen lopen en een sleutel bij laten maken.

Kan dat zomaar met alle sleutels?

Nee. Dit kan niet met alle sleutels. Voor sommige sleutels heb je namelijk een certificaat nodig. Sleutels met een certificaat zijn geproduceerd door bedrijven met een patent op die sleutel. Dit patent zorgt er voor dat de techniek die in de sleutel en het slot zit, gewaarborgd wordt en voorbehouden wordt aan de fabrikant. Als eigenaar van sloten en sleutels waar een patent op zit, heb je zekerheid dat verloren of gestolen sleutels niet bijgemaakt kunnen worden.

Bij welke sleutel heb ik een certificaat nodig?

Nieuwere sloten hebben meestal wel een certificaat. Oudere cilinders dus niet. Ook is het zo dat sloten met een lager beschermingsniveau vaker geen certificaat nodig hebben om bij te laten maken. Bij zulke sleutels duurt het meestal slechts 5 minuten voordat hij klaar is. Voor meer informatie hierover kunt u ook terecht bij de slotenmaker-expert.

Hoe werkt het om een sleutel met certificaat bij te maken?

Is het zo dat je slot gecertificeerd is, dan kan je sleutels bijbestellen bij de fabrikant van het slot. Bij sloten van Mauer of Nemef is dit meestal het geval. Om deze sleutels bij te laten maken hebt je vaak een code nodig. Doordat alleen jij degene bent met deze code, weet je zeker dat niemand zomaar extra sleutels kan laten bijmaken.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden