beterveilig.nl

Onderhoud kunstgras tennisbaan: waar moet je op letten?

Geplaatst op

Het hebben van een eigen tennisbaan is heel erg handig en steeds meer mensen laten een tennisbaan plaatsen. De meeste tennisbanen hebben kunstgras en veel mensen denken dat je dit niet hoeft te onderhouden. Kunstgras heeft natuurlijk minder onderhoud nodig dan echt gras, maar je moet het wel goed onderhouden. Je wilt namelijk dat het kunstgras in topconditie blijft en hiervoor is goed onderhoud nodig. Onderhoud kunstgras tennisbaan is heel erg belangrijk en dit komt doordat je het vaak intensief gebruikt. Toch weten veel mensen niet hoe je het nu goed moet onderhouden. Hoe moet je dit aanpakken? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Opborstelen

Regelmatig onderhoud kunstgras tennisbaan is van groot belang en het begint allemaal met het opborstelen. Het opborstelen van kunstgras op de tennisbaan is een groot onderdeel van het onderhoud. Zodra je ziet dat het kunstgras plat gaat liggen, is het noodzaak dat je alles goed op borstelt. Dit zorgt voor een veel betere uitstraling, maar het is ook van belang voor het onderhoud kunstgras tennisbaan. Daarnaast is het van belang om regelmatig het kunstgras schoon te spoelen. Je kunt op deze manier het stof, maar ook de rommel uit het kunstgras halen.

 

Wil jij lang plezier hebben van de tennisbaan? Dan is het altijd van belang om zandvulling te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het gras beter op zijn plek blijft en dat is ook een belangrijk onderdeel van onderhoud kunstgras tennisbaan.

Reinigen

Het is van belang om voor het onderhoud kunstgras tennisbaan het kunstgras tweemaal per jaar te reinigen. Het kunstgras moet grondig gereinigd worden, zodat het mos verdwijnt en natuurlijk ook de algen. Mos en algen groeien namelijk niet alleen in normaal gras, maar ook in kunstgras. Als je heel veel last hebt van algen en mos, kun je zout over het kunstgras verspreiden. Heb je geen zin om zelf onderhoud kunstgras tennisbaan regelmatig uit te voeren? Dan kun je dit natuurlijk altijd nog uitbesteden aan een bedrijf met een specialisatie in het onderhouden van kunstgras.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden