beterveilig.nl

Maak het op de werkvloer veiliger

Geplaatst op

Heb je een eigen bedrijf, dan is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de veiligheid op de werkvloer gewaarborgd is. Ook als medewerker van het bedrijf kun je er zelf veel aan doen om het een stuk veiliger te maken tijdens het werk. We willen je in deze blog een aantal tips meegeven waardoor je zeker inzicht gaat krijgen in de verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een calamiteit op de werkvloer. Ook geven we je de tips mee hoe jij ervoor kunt zorgen dat je al deze inzichten krijgt en ook kunt aantonen dat je ze opgedaan hebt. Hoe dit allemaal precies in elkaar zit gaan we in deze tekst met je doornemen. Dus lees snel verder.

Word een bedrijfshulpverlener

Het is hartstikke belangrijk om deel te nemen aan het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer. Veel mensen doen hiervoor een BHV-cursus.Tijdens de cursus leer je wat je allemaal moet doen om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een beginnende brand kunt blussen en eerste hulp kunt geven wanneer het nodig is. Mocht het zo zijn dat je bedrijfspand ontruimd moet worden, dan kun je als bedrijfshulpverlener assisteren bij het evacueren van de mensen uit je gebouw.

Het is erg belangrijk dat je goed inzicht hebt in de gevaren die spelen op de werkvloer. Zo kun je dus preventief te werk gaan. Een BHV- en een VCA-cursus zijn heel goed te combineren. Een vca certificaat blijkt een belangrijke stap naar een veilige werkvloer. 

Waar kan ik een bedrijfshulpverlener worden?

Je werkgever heeft sowieso bedrijfshulpverleners nodig op de werkvloer. Daarom is het aan te raden om eens een gesprek met hem of haar aan te gaan over de mogelijkheid om een bedrijfshulpverlener te worden. Daarna is het zaak dat je de cursus gaat volgen waardoor je jezelf ook daadwerkelijk officieel zo mag noemen. De cursus duurt ongeveer een dag en is op de werkvloer te behalen of op verschillende locaties in Nederland. Dat is even iets wat je zou moeten overleggen met de werkgever en de instantie die jou kan opleiden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden