beterveilig.nl

Impact van een vloer op je gezondheid

Geplaatst op

Als we een vloer kiezen, letten we vooral op het esthetische daarna komt het praktische en verder denken we vaak niet na wat voor impact een vloer kan hebben op onze gezondheid. Zo heeft een vloer een impact op de binnenlucht en zo direct een impact op onze gezondheid.

We brengen de meeste tijd binnen door. De kwaliteit van de binnenlucht is dus van uiterst belang. De kwaliteit van de binnenlucht wordt door verschillende factoren bepaalt. Zo speelt de aanwezigheid van anderen een rol, koken, verwarmen en roken, maar ook de kwaliteit van de bouwmaterialen, verf, vloerbekleding en meubels. Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar de samenstelling van vloeren heeft een grote impact op onze gezondheid.

De gietvloer of troffelvloer biedt verschillende gezondheidsvoordelen:

  1. De gietvloer heeft geen groeven of scheurtjes waar er zich huisstofmijt kan ophopen. Deze beestjes zitten overal in je huis en vooral in vloerbekleding. Als je een vloer hebt met groeven kunnen de beestjes zich hier ook in ophopen. Bij een gietvloer is dit niet het geval. De vloer is helemaal naadloos waardoor deze beestjes zich niet kunnen ophopen.
  2. We moeten ook aan het milieu denken. De gietvloer wordt vaak van plantaardige oliën gemaakt waardoor de vloer goed voor het milieu is.
  3. De gietvloer is een naadloze vloer waardoor de vloer ook geen stof bijhoudt en waterafstotend is. Er kunnen geen vreemde en vieze stoffen in de grond trekken waardoor de vloer altijd proper en hygiënisch blijft.

De gietvloer zorgt voor een betere binnenlucht en is ook nog goed voor het milieu!

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden