beterveilig.nl

Hoe worden auto’s gerecycled?

Geplaatst op

Als we kijken naar de statistieken in Amerika, dan heeft de auto recycling industrie de 16de plaatst als het gaat om omzetcijfers. Deze industrie draait namelijk een omzet van zo’n 25 miljard dollar per jaar. In Amerika worden zo’n 95% van alle auto’s die gepasseerd zijn gerecycled. Dat is een enorme kans, omdat er jaarlijks zo’n 12 mln. het einde van hun leven bereiken, althans zo staat het op papier. In deze blog gaan we het hebben over hoe auto’s gerecycled worden en welke onderdelen hiervan vaak nog bruikbaar zijn

Wat wordt gerecycled?

Auto’s die klaar zijn voor demontage noem je schadeautos. Het demonteren van zo’n auto levert veel bruikbare spullen op. Over het algemeen kan zo 90% van een auto opnieuw gebruikt worden. De meest gerecyclede onderdelen zijn banden voor ruiten, batterijen, staal, wielen, radiatoren, versnellingsbakken, rubberen leidingen, vloerbedekking, zitplaatsen, riemen, en oliefilters.

Hoe worden onderdelen van je auto gerecycled?

Wanneer een auto aan het einde van zijn bruikbaarheid komt, wordt hij vaak gebracht naar schadebedrijven. Schadebedrijven nemen 4 stappen. De eerste stap is gedetailleerde inspectie: hier wordt geconcludeerd of de auto misschien nog bruikbaar is voor op de weg. Als er is geconcludeerd dat dit niet zo is, dan wordt er gekeken naar wat gerecycled kan worden. Dan worden verschillende vloeistoffen uit de auto gespoeld. Denk hierbij aan olie, gas, antivries en remvloeistof. Als deze vloeistoffen uit de auto zijn, dan worden de bruikbare onderdelen uit de auto geselecteerd. Later zullen deze onderdelen uit de auto gehaald worden voor verkoop. Mensen kunnen bieden op deze onderdelen en ze worden verkocht aan de hoogste bieder. Nadat de bruikbare onderdelen zijn verkocht, Wordt de rest van de auto gepland totdat het een klein metaal stuk is. Dit metaal wordt ook nog een nieuw leven in geblazen vaak. Dus de auto-industrie doet het momenteel goed, go recycle!

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden