beterveilig.nl

Hoe je werknemers voorbereid op brand

Geplaatst op

Niemand verwacht dat er een brand uitbreekt in hun gebouw, maar dit soort noodsituaties treffen dagelijks bedrijven door het hele land. Jijzelf, je werknemers en je klanten kunnen in een oogwenk gedwongen worden te evacueren. Het is dus van groot belang dat iedereen klaar staat voor het geval je werknemers te maken krijgen met brand.

Maak een noodactieplan

Het opstellen van een noodactieplan waarin de verantwoordelijkheden van de werknemers tijdens een brand of ander noodgeval wordt uitgezet is een effectieve manier om je voor te bereiden op een onverwachte ramp. Elk noodactieplan moet minstens de volgende punten bevatten:

  • Vluchtroutes: Markeer handmatig alle brandalarmstations, brandblussers. Standpijpstations en brandalarmbesturing in het gebouw, evenals brandgangen en brandkranen aan de buitenkant.
  • Beleidslijnen en procedures: het plan moet evacuatieroutes, technieken voor crowd control, procedures voor hulp aan mensen met een handicap en voorkeursmethodes voor het rapporteren van branden aan de brandweer beschrijven.
  • Verantwoordelijkheden van specifieke personeelsleden: Beslis of werknemers moeten worden opgedragen om brandblussers te gebruiken of onmiddellijk te evacueren. Geef reddings- en medische plichten op als werknemers zijn aangewezen om deze uit te voeren.

Hoe kan ik mijn werknemers trainen om brand te voorkomen?

Hoewel paraatheid essentieel is in een brand noodgeval, kan de juiste preventieve training brandveiligheid een brand voorkomen. Leer dan je team om het volgende te doen:

  • Blijf op de hoogte van het onderhoud, zoals het schoonmaken van afzuigkappen van een commerciële keuken op basis van het vereiste schema om de ontvlambaarheid van vet te verminderen.
  • Bewaar brandbare items zoals papierproducten, linnengoed en dozen uit de buurt van warmtebronnen en kookoppervlakken
  • Zorg voor voldoende ventilatie bij het gebruik van reinigingsproducten en andere chemicaliën in gebieden met warmtebronnen.
  • Gooi kartonnen dozen en houten pallets weg zodat ze zich niet ophopen.
  • Rook buiten en gooi de sigarettenpeuken weg in de daarvoor bestemde prullenbakken.
  • Houd gangen en nooduitgangen vrij in het geval dat een evacuatie moet plaatsvinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden