beterveilig.nl

Het belang van veiligheid binnen jouw bedrijf

Geplaatst op

Nog niet ieder bedrijf is even veilig. Daarom zijn er veel regels verbonden aan de veiligheid binnen een bedrijf. Het personeel binnen je bedrijf moet natuurlijk elke dag zonder gebreken weer naar huis kunnen. Een goed voorbeeld is het beveiligen van bijvoorbeeld je magazijn met aanrijdbeveiliging of markeringen.

Bescherming van personeel, producten en apparaten

Zoals het gezegde luidt: ”Een ongeluk zit in een klein hoekje”. En zien we erg vaak terug in de praktijk. De meeste personen denken dat zoiets hun niet overkomt, maar voor je het weet ben je 2 seconden afgeleid en rij je met een heftruck ergens tegenaan. In een magazijn staan vaak veel kostbare spullen die niet beschadigd mogen worden. Ook loopt het grondpersoneel altijd risico om een ongeluk te krijgen, iets wat je zeker niet wil in je bedrijf. En heb je al een nagedacht over de rampzalige gevolgen als een heftruck tegen een van de pilaren van het gebouw aan rijdt. In de meest ernstige gevallen raken er mensen gewond en moet je bedrijf meerdere maanden dicht, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar welke maatregelen kan je treffen?

Aanrijd beveiliging tegen zware machines

Om situaties zoals hierboven beschreven te voorkomen kan het in veel gevallen handig zijn aanrijdbeveiliging te plaatsen. Deze barrières vangen namelijk 80% tot soms wel 100% van de klap op. Dit beperkt de schade en voorkomt grote ongelukken. Je beschermt met deze beveiliging je producten, materialen, gebouw en zelf je personeel. Er zijn meerdere keuzes uit verschillende soorten beveiliging:

  • Kunststof beveiliging
  • Geleide constructies
  • Afschermpalen
  • Kolombeschermers
  • Stellingbeschermers

Markeringen op de werkvloer

Niet alleen aanrijdbeveiliging kan de veiligheid verbeteren, ook is het aan laten leggen van markeringen te adviseren. Op deze manier weet personeel altijd waar deze kan lopen en wordt de kans op ongelukken geminimaliseerd. Voorbeelden zijn:

  • Looppaden
  • Heftruck wegen
  • Veiligheidsmarkering

Het is dus erg belangrijk de veiligheid van je personeel en materialen te waarborgen. Het lijkt misschien een hele investering, maar het voorkomen van een ongeluk is beter dan het later moeten oplossen.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden