beterveilig.nl

Een goed ontwerp voor veilig wonen

Geplaatst op

Het is misschien iets waar men niet altijd als eerste aan denkt, maar de veiligheid van een woning is voor veel mensen toch een belangrijke zaak. Niet zozeer de sloten en de zogenaamde inbraakbeveiliging of brandbeveiliging, daar denken mensen wel vaak genoeg over na. Sterker nog, op sommige gebieden van veiligheid zijn er zelfs wettelijke voorschriften waaraan eenieder die een woonhuis bouwt, dient te voldoen. In deze blog willen we het liever hebben over bepaalde vormen waarmee je de veiligheid in je huis of woonruimte kunt verbeteren zonder dat dit per se een wettelijke vereiste is. Lees daarom snel verder en ontdek welke manieren er bestaan om ervoor te zorgen dat je veilig en goed kunt wonen in je huis.

Een glas dat op de vloer valt

Niet alle vloeren zijn gelijk wanneer het gaat om zaken zoals veiligheid. Dit is bijvoorbeeld makkelijk uit te leggen door middel van een glas water valt. Als een glas namelijk op een natuurstenen vloer zou vallen, dan bestaat er een zeer grote kans dat dit glas in honderd stukken zal uiteenspatten en dat je lange tijd nog zult moeten zoeken naar piepkleine glasscherven. Desalniettemin vallen ze wel direct op wanneer het om een stenen of ├╝berhaupt een egale vloer betreft. Valt je glas echter op tapijt, dan is de kans kleiner dat het glas zal breken. Aan de andere kant, als het ongelukkig valt en toch in veel kleine stukken valt, dan ben je goed de pineut! De bijzonder kleine glasscherven zullen namelijk eenvoudig verstrikt kunnen raken tussen het al dan niet hoogpolige tapijt waardoor je niet altijd zeker zult weten of je alle kleine scherven wel hebt opgezogen met de stofzuiger. Een mooie middenweg is een gietvloer. Een gietvloer is namelijk egaal en heeft hierdoor de voordelen van elke egale vloer voor wat betreft het opzuigen van de meest kleine scherven. Daarnaast heeft het gedeeltelijk ook de voordelen van vloerbedekking of tapijt. Dit omdat een gietvloer, vergeleken met andere soorten vloeren, tamelijk veerkrachtig is en toch nog enigszins “zacht”. De kans dat een glas zal breken op een natuurstenen vloer is namelijk toch groter dan wanneer we het hebben over een gietvloer.

Ben je op zoek naar een goede aanbieder wanneer het gaat om gietvloeren dan willen we je graag van harte aanbevelen om te kijken op de website van coatingvloer.nl. Zij zijn gespecialiseerd in de verschillende soorten gietvloeren die er bestaan en kunnen je nog veel meer informatie geven waarom een gietvloer een uitstekende keuze is voor een veilig woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden