beterveilig.nl

Dubbel glas: duurzaam, veilig en geluidswerend

Geplaatst op

Wanneer je een huis of appartement gaat renoveren, dan is het zonde om enkel glazige ramen niet te vervangen. Zeker nu de huizen van het gas af moeten is het belangrijk om je huis goed de isoleren. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dubbel glas ook bijdraagt aan de veiligheid en het wooncomfort.

Energielasten verminderen

Maar liefst 40% van het energieverlies in een woning wordt veroorzaakt door standaard enkel glas. Dubbele beglazing en isolatie kunnen de energie die wordt besteed aan het regelen van de temperatuur in huis gemakkelijk met maar liefst 50% verminderen.

Dubbel glas vermindert het warmteverlies van binnenuit en de zonnewarmte van buitenaf, waardoor je huis in de winter warmer en in de zomer koeler blijft: het huis heeft een veel meer constante temperatuur.

Akoestische isolatie

Geluidsoverlast kan een echt probleem zijn als je woning zich in een dichtbevolkt gebied bevindt, bijvoorbeeld in de buurt van een drukke weg of in een zeer winderige omgeving. Dubbele beglazing zorgt hierbij voor een uitstekende akoestische isolatie, je hebt hierdoor veel minder hinder van geluid van buiten.

Dit werkt natuurlijk ook andersom. Houd je bijvoorbeeld van harde muziek, of komt er vaak visite langs? Dan houdt dubbel glas het geluid binnen en ervaren de buren minder hinder. Je hoeft je hierdoor geen zorgen te maken dat je de buren wakker houdt.

Meer veiligheid

Enkel glas geeft inbrekers weinig problemen. Dubbel glas daarentegen veroorzaakt veel lawaai bij het inslaan of stuk maken. Daarnaast kun je dubbel glas ook combineren met inbraakwerend glas, wat een speciaal folie bevat om het inbreken nog moeilijker te maken.

Milieuvriendelijke investering

Een investering in dubbel glas is een milieuvriendelijke investering. Onze huizen veroorzaken ongeveer 28% van alle kooldioxide-uitstoot en het vervangen van enkel glas en het isoleren van een woning helpt deze uitstoot te verminderen. Heb je ook interesse? Bekijk hier de dubbel glas prijzen.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden