beterveilig.nl

De voordelen van gietvloeren voor het dagelijks leven

Geplaatst op

Vloeren zijn een van de belangrijkste, maar vaak ook het element dat het meest over het hoofd gezien wordt als het gaat om de inrichting van woon-, bedrijfs- of industriële ruimtes. Niet alleen voegen de vloeren een esthetisch element toe aan je ruimte, ze zorgen ook voor veiligheid en verbeteren de productiviteit van dagelijkse werkzaamheden. Het is dan ook een must dat je kiest voor een vloeroplossing die bestand is tegen de drukte van de dagelijkse activiteiten in een ruimte. Een van de meest gewilde vloeroplossingen is een epoxyvloer of gietvloer. Deze ongelooflijke vloer biedt veel voordelen, dat is de reden waarom steeds meer mensen oude vloeren uit hun woning en bedrijf vervangen. Lees meer in deze blog over de voordelen van de gietvloer 

De gietvloer is duurzaam

Een van de dingen die we het leukst vinden aan epoxy vloerbedekkingen is dat ze flink wat kunnen verdragen, bijvoorbeeld als het gaat om bedrijfsmatige activiteiten. Zowel in een loods of garage. In feite zijn deze vloeren erg sterk en gaan veel langer mee dan andere vloeren, zoals laminaat, parket of vinyl. Wat gietvloeren beter maakt dan beton, is dat ze niet gemakkelijk barsten of afbrokkelen. 

Gemakkelijk te onderhouden

Het reinigen en onderhouden van gietvloer is een koud kunstje. Door de hars en de glanzende afwerking kunnen bijna alle gemorste stoffen of vloeistoffen met gemak worden gedweild en afgeveegd. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over lelijke vlekken op de vloer. De naadloosheid van deze vloer voorkomt dat schimmels en bacteriën in de hoeken en gaten van de vloer groeien en gedijen, waardoor de vloer hygiënisch en vrij van allergenen genoemd mag worden. 

Gave look

Een gietvloer kan zeker een extra esthetische waarde toevoegen aan je woning, omdat deze verkrijgbaar is in tal van uitvoeringen, zoals veel kleuren, maar ook een oude vertrouwde beton look. Voor residentiële en commerciële gebouwen is een betonlook erg mooi, omdat er verfijnd en stijlvol uitziet. 

De vloer is voordelig

In tegenstelling tot de traditionele vloeren, zoals hardhout en vinyl, is epoxy of kunststof een voordeliger alternatief. Het installeren van een epoxy vloersysteem is zeer betaalbaar, niet te vergeten dat het de tand des tijds kan doorstaan. 

 

De gietvloer is antislip

Een gietvloer is ondoordringbaar voor vocht, waardoor de risico’s op uitglijden en valpartijen worden beperkt. Wanneer een slipvast additief wordt toegevoegd aan de epoxy, dan zal het de veiligheid van je familie, klanten of patiënten (de vloer komt ook steevast in ziekenhuizen voor), en personeel garanderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden