beterveilig.nl

De sterkste kranen ter wereld

Geplaatst op

Door alle technologische ontwikkelingen worden de kranen op de wereld steeds sterker en groter. De hijscapaciteit van de sterkste kranen is tussen 2006 en 2012 verdrievoudigd. We bespreken enkele uitzonderlijk sterke kranen die meer dan 3000 ton kunnen tillen.

 

Sarens SCG-120

SCG staat voor Sarens Giant Crane en die term is volledig van toepassing bij deze kraan. Het bedrijf Sarens heeft de kraan zelf ontwikkeld, het exacte hijsvermogen van de SCG-120 is 3200 ton en de kraan is meer dan 200 meter lang. Om het hefvermogen te halen is de krachtpatser voorzien van 36 verzwaarde containers, welke gevuld kunnen worden met lokaal materiaal. Het motto van het bedrijf is dan ‘niets is te zwaar, niets is te hoog’.

 

Mammoet PTC-200-DS

De ringkraan van de Nederlandse firma Mammoet heeft een hijscapaciteit van 3000 tot 3500 ton. De megakraan is volledig opgebouwd uit losse componenten en wordt opgebouwd vanuit 198 containers, wat zeer voordelig is voor de mobiliteit van de kraan.

 

Sany SCC3600

Zoals al uit het modelnummer op te maken is heeft deze Sany kraan een spectaculaire hijscapaciteit van 3600 ton. De kraan is gebouwd door het Chinese bedrijf Sany en werd in 2011 geïntroduceerd. Het beest heeft een dubbele hefboom en is voorzien van 2 sterke dieselmotoren.

 

Ale Al.SK190 & 350

2 jaar na het bouwen van de SK190, met een hefvermogen van 4300 ton, kwam het Nederlandse ALE bedrijf al met een opvolger van de megakraan. De SK350 heeft nog een grotere hijscapaciteit van 5000 ton en is opgebouwd uit een containersysteem, waardoor de kraan in 4 weken kan worden opgebouwd. Ook deze kraan maakt gebruik van een hefboomsysteem waarbij door middel van containers die gevuld kunnen worden met lokale grondstoffen tegenwicht wordt geboden.

 

Bovenstaande kranen hebben een uitzonderlijke capaciteit. Zoekt u zelf kranen of hijsmiddelen voor meer reguliere klussen? Bij Hijsenzo kunt u terecht voor allerlei hijsmaterialen.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden