beterveilig.nl

De schoonheid van een pannakooi

Geplaatst op

Wanneer je op maandagavond inschakelt op RTL 5 is de kans groot dat je hem voorbij ziet komen: de pannakooi. De wereldbekende straatvoetballer Soufiane Touzani neemt voetballers als Steven Berghuis, Quincy Promes, Hakim Ziyech en Justin Kluivert mee een voetbalkooi in. Ook ex-profvoetballers als Theo Janssen, Willem van Hanegem en Ruud van Nistelrooij komen er niet onder uit. Het levert hilarische beelden op waar menig Nederlander van heeft genoten.

Pannakooien worden steeds populairder

Vroeger moesten veel jongeren echt op de straat voetballen. Ze gingen wedstrijdjes aan zonder speelveld of maakten denkbeeldig doelen van jassen of schoenen. Tegenwoordig is het voor de jeugd veel makkelijker om op een veilig afgezet terrein tegen elkaar te voetballen of elkaar te poorten. Steeds meer gemeentes hebben een veilige voetbalkooi laten bouwen in een van de vele woonwijken. In de pannakooien vormt de jeugd een grote hechte groep, waar het niet uitmaakt of je lang, groot, autochtoon of allochtoon bent. De bal zorgt voor saamhorigheid met één gezamenlijke liefde: voetbal. En wat is er nou mooier dan deze passie te combineren met een stukje beweging. De meeste ouders zien hun kinderen liever buiten bewegen dan achter de Playstation of Xbox zitten. Om deze reden hebben pannakooien naast een maatschappelijke functie ook nog andere positieve effecten.

Voetbalkooien in verschillende varianten

De pannakooi is er in verschillende vormen, afmetingen en kleuren. Sommige varianten zijn vierkant, andere rechthoekig en er zijn ook ronde voetbalkooien. Voor wat betreft de doelen is er ook een verschil: er zijn pannakooien zonder goals, met lage goals of met hoge goals. Buiten deze verschillen om draait het in iedere kooi om hetzelfde: winnen! Of dit nou gebeurt door de tegenstander te poorten of door een doelpunt te maken bij de tegenstander.

Silence voetbalkooi

Hekwerk Soest heeft een wel heel speciale pannakooi op de markt gebracht: de Silence voetbalkooi. Bij dit type hekwerk wordt gebruik gemaakt van trillingsdempers en komt er geen geluidsoverdracht van metaal op metaal voor. Deze voetbalkooi is zeer geschikt voor gemeentes om in woonwijken te plaatsen. Met de Silence voetbalkooi hebben gemeentes zowel een stil als veilig terrein voor de jeugd.

Kosten van een voetbalkooi

De kosten van een pannakooi hangen af van verschillende factoren:

  • De ondergrond van de plek waar de kooi geplaatst moet worden
  • De afmetingen van de pannakooi
  • De toegang (poort, mat of opening)
  • De invulling van de kooi (doelen, basketbalborden)
  • Kleur van de voetbalkooi
  • De tijdsduur voor het plaatsen van het hekwerk

Geïnteresseerd in het laten plaatsen van een pannakooi? Bekijk verschillende projecten en informeer naar de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden