beterveilig.nl

Bespaar geld op je energierekening met de volgende tips

Geplaatst op

Er zijn veel manieren om minder aan energierekeningen te spenderen; elektrische apparaten kunnen bijvoorbeeld ongemerkt tot een hogere factuur leiden. Door een aantal gewoontes in huis aan te passen, zult u merken dat u aan het einde van de maand een lagere energierekening ontvangt.

De belangrijkste tip is dat u bij het kopen van elektrische apparatuur is dat je veel aandacht besteedt aan het energieverbruik. Apparaten die erg op elkaar lijken, kunnen een compleet andere energieverbruik hebben. Let hierop bij de aankoop en u zult merken dat u een veel lager stroomverbruik realiseert.

Bespaar kosten op de vriezer

De vriezer wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om geldbesparing. Vriezers gaan niet snel kapot, waardoor ze vaak jaren lang meegaan. Ze gebruiken echter veel energie, zeker een oude vriezer. De apparaten worden tegenwoordig steeds zuiniger en efficiënter en verbruiken dus steeds minder energie. Ter vergelijking: het gemiddelde verbruik van een vriezer was acht jaar geleden 470 kWh, terwijl nieuwe vriezers slechtst 140 kWh verbruiken. Dit scheelt al gauw zo’n 40 euro per jaar.

Bespaar kosten op de vaatwasser

Nog een grootverbruiker is de vaatwasser. Let bij het aanschaffen van een vaatmachine op het energielabel dat het apparaat heeft. Goedkopere apparaten hebben vaak een minder goed energielabel. Op de lange termijn zijn deze apparaten dus vaak duurder. Verder is het belangrijk om de temperatuur niet onnodig hoog te zetten. Heb je bijvoorbeeld alleen glazen en ontbijtborden in je vaatwasser, dan is het niet nodig om de temperatuur al te hoog te zetten. Het voorspoelen van je afwas helpt ook al enorm. Ook kun je ervoor kiezen om een kort programma te gebruiken.

Bespaar kosten op de afwasmachine

Wist je dat een was op 60 graden bijna twee keer zo duur is als een was draaien op 40 graden? Het wassen op 40 graden volstaat eigenlijk bijna altijd, tenzij er hardnekkig vuil op de kleren zit. Probeer verder de was op te sparen en alleen te wassen met een volle trommel. Hierdoor hoef je minder wasbeurten te draaien en bespaar je dus geld!

Investeren in producten die energie besparen verdient zich op termijn altijd terug. Geld besparen kan ook door je huis te voorzien van een goede isolatie. Wij raden hiervoor Termokomfort.nl aan. Zij zijn gespecialiseerd in spouwmuurisolatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden