beterveilig.nl

3 tips bij het vervangen van een slot in de voordeur

Geplaatst op

Wanneer het slot van de voordeur kuren vertoond of niet meer werkt, kun je het eenvoudig weg vervangen door hetzelfde soort slot. De voordeur is vaak de belangrijkste toegang tot het huis of pand. Wij geven 5 tips als je je slot gaat vervangen.

 

Basisveiligheid

De voordeur is voor inbrekers vaak het eerste doelwit. Een goed slot op de voordeur is dan ook essentieel voor de beveiliging van een woning. Een nachtslot is een eenvoudige manier om de deur goed te beveiligen. Daarnaast zijn er vele andere mogelijkheden om de voordeur extra te beveiligen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van anti-inbraakstrips, kerntrekbeveiliging of veiligheidsbeslag.

 

Dagelijks gebruik

Bij de keuze van een nieuw slot is het aan te raden om rekening te houden met het dagelijks gebruik van het slot. Hoeveel mensen moeten er dagelijks door de deur? Gaan er regelmatig mensen met pakketjes door de doorgang? Hoeveel mensen moeten een sleutel hebben? Ook kun je rekening houden met de mate van slijtage. Zo kost het vervangen van een meerpuntsslot beduidend meer tijd en geld in vergelijking met een cilinderslot.

 

Tegenwoordig zijn er ook allerlei slimme sloten beschikbaar, welke ook hun eigen voordelen hebben. De sloten zijn te openen met wifi of bluetooth. Een elektronisch slot is ook praktischer als er bijvoorbeeld veel wisselingen van bewoners gaat plaatsvinden, dan is eenvoudigweg de code te vervangen.

 

Bekijk de onderdelen

Als een slot kapot is kun je natuurlijk het gehele slot vervangen. Maar het kan heel goed zijn dat er slechts een klein onderdeel niet meer werkt, bijvoorbeeld als de klink niet meer functioneert. Roest, vuiligheid of kou kunnen allemaal invloed hebben op de werking van het slot.

 

Als je het slot gaat vervangen omdat je niet precies weet wie er allemaal een sleutel heeft, is het ook mogelijk om de sleutels te vervangen. Dit is vaak een goedkopere optie ten opzichte van het vervangen van het volledige slot.

 

Door een professionele slotenmaker in te schakelen weet je zeker dat het vervangen van een slot goed gebeurt. Neem in de regio Zuid-Holland contact op met slotenmaker Den Haag voor deskundig advies.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden