beterveilig.nl

10 beveilingingstips voor op de werkvloer

Geplaatst op

Elk bedrijf heeft een beveiligingsbeleid nodig om medewerkers, apparatuur en goederen veilig te houden. Met de juiste veiligheidsmaatregelen kunnen inbrekers of mensen die zonder toestemming het pand willen betreden, worden voorkomen en afgeschrikt. Veiligheid is iets waar je je altijd zorgen over moet maken, dus neem de tijd om wat veiligheidscontroles uit te voeren.

  1. Controleer of alle ramen en deuren goed vergrendeld zijn voordat u de werkplek verlaat en sluit. Controleer ze ’s ochtends nog eens en kijk of er iets ontbreekt.
  2. Houd alle in- en uitgangen te allen tijde veilig. Een Combinatie-deurslot is ideaal voor het regelen van de toegang tot een gebouw, omdat er een code nodig is om toegang te krijgen. Of u verstrekt kaarten, sleutels of ID-badges aan het vaste personeel van uw werkplek. Een toegangskit voor de deur is ook een andere manier om te controleren wie toegang heeft tot het gebouw, met een keuze uit toegangskits kunt u de juiste kit voor het juiste doel kiezen. Op deze manier heeft iedereen die niet in het gebouw werkt geen toegang en moet naar de receptie gaan om in te loggen en een bezoekerspasje te krijgen.
  3. Zorg voor een goed beveiligingssysteem. Bij voorkeur een die de politie of lokale autoriteiten waarschuwt in geval van een inbraak. Geef het wachtwoord/de code alleen aan medewerkers die gegronde redenen hebben om het te hebben en wijzig het regelmatig.
  4. Ook, als u nog niet over een, installeer videosystemen of CCTV, aan de in- en uitgangen van het complex of gebouw, evenals hal manieren, trappenhuizen en plaats waar financiële transacties zullen plaatsvinden.
  5. Het is niet alleen het gebouw dat je veilig moet houden, als je een parkeerplaats hebt, het vergrendelen en beveiligen van dit is de eerste stap van het handhaven van een hoge veiligheid van uw werkplek. Hier komen Dummy CCTV Camera’s en Parkeerbarrières zoals draaipoorten, paaltjes en paaltjes, en automatische barrières, omdat ze uitstekend zijn om ongewenste criminele activiteiten ’s nachts af te schrikken.
  6. Als u met de auto naar het werk reist en het op uw werkplaatsparkeerplaats achterlaat die open is voor bezoekers, controleer dan dubbel of uw autodeuren en -ramen gesloten en vergrendeld zijn. Inbrekers zullen in de verleiding komen om autodeuren te testen om te zien of ze zelfs overdag worden ontgrendeld.
  7. Voldoende verlichting rond en op uw werkplek kan een ander afschrikmiddel zijn voor ongewenste bezoekers en kan break ins ontmoedigen. Het biedt ook zekerheid aan medewerkers die vroeg aankomen of laat vertrekken als het donker is.
  8. Technologie is overal en wordt de hele dag gebruikt op het werk, en het kan ook erg duur zijn om te financieren als gestolen of beschadigd. Laptop- en computerbeveiliging is van groot belang, omdat er documenten, bestanden en persoonlijke informatie zoals bankgegevens, namen en adressen op worden opgeslagen. Beveiligingskabels, beveiligingsschoenen en slippers, ook bekend als klemmen, zijn goedkoop, discreet en voorkomen dat laptops en computers worden gestolen.
  9. Toegang tot computers en laptops kan heel gemakkelijk zijn voor iedereen als ze niet zijn voorzien van een wachtwoord. Ongeacht het bedrijf waarin u zich bevindt, is het van vitaal belang dat u documenten en persoonlijke informatie veilig bewaart, dus houd uw computer en documenten met een wachtwoord beveiligd.
  10. Weten dat uw medewerkers begrijpen en weten welke beveiligingsmaatregel uw bedrijf heeft, is essentieel voor het opleggen en handhaven van de veiligheid op de werkplek. Ze zullen moeten weten naar wie ze moeten gaan als ze vragen of twijfels hebben over een beveiligingsprocedure en wat het bedrijfsbeleid is en wanneer het verandert. Op deze manier wordt een beveiligingsprocedure correct uitgevoerd en kan de medewerker zich er veilig bij voelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

BeterVeilig.nl, jouw partner in veiligheid voor thuis en op het werk. Ontdek tips, advies en oplossingen om je huis, tuin en bedrijf veiliger te maken. Alles voor een gerust gevoel, altijd binnen handbereik.

Contactgegevens

Via info @ beterveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden